Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Pogoji poslovanja

S spletno trgovino chubbykawaii.com upravlja podjetje Aleša Tomašič trgovina in storitve s.p., Stare Črnuče 8, Ljubljana, 1231 LJUBLJANA-ČRNUČE. Splošni pogoji uporabe spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2).

Prosimo, da pozorno preberete splošne pogoje poslovanja spletne trgovine, saj vas ti zavezujejo s trenutkom, ko vstopite v našo spletno trgovino. Šteje se, da ste z vsako transakcijo, opravljeno preko naše spletne trgovine, seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in ste v ponujene splošne pogoje privolili brez omejitev.

Storitve spletne trgovine lahko koristite s hitrim nakupom brez registracije. S hitrim nakupom obiskovalec, ki je starejši od 16 let, pridobi pravico do nakupa. Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnih koli sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave in so za uporabnika zavezujoče.

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje prek spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Ponudnik si pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov ali, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo.

 1. POSTOPEK NAKUPA

Če si želite ogledati, kaj je na voljo za nakup, enostavno prebrskajte spletni katalog izdelkov. V podmenijih (primer: dokolenke) imate na voljo različne filtre, ki vam omogočajo, da čim hitreje pridete do želenega izdelka. Enostavno iskanje izdelkov vam omogoča tudi iskalnik po ključnih besedah, ki se nahaja desno zgoraj poleg košarice. Ko najdete izdelek, ki ga želite naročiti, kliknite ikono ”v košarico”. Zgoraj desno v KOŠARICI lahko spremljate, koliko artiklov imate v njej. Če z miško kliknete na gumb KOŠARICA, se vam prikaže seznam artiklov, ki jih imate v košarici, skupni znesek in ostali koraki nakupa.

KORAKI PROCESA NAKUPA:

 1. KOŠARICA: v košarici vidite vaše izbrane izdelke, tukaj lahko poljubno tudi spremenite količine ali izbrišete izdelke.
 2. Korak: POGLEJ KOŠARICO: V košarici lahko spreminjate tudi količino izdelkov, tako da vpišete želeno številko ali se pomaknete z znakom + ali -. Izdelek lahko iz košarice odstranite s pritiskom na ikono smetnjaka. Če imate kupon za popust, ga vnesite v polje ”koda za popust” in pritisnite tipko ”uporabi kupon”. Košarica se po vsaki spremembi samodejno posodobi, lahko pa tudi sami pritisnite vijolično tipko ”posodobi košarico”. Nakup nadaljujete s pritiskom na tipko ”NADALJUJ NA BLAGAJNO”.
 3. PODATKI O PLAČILU: Vnesite svoje podatke in naslov v zahtevana polja. Desno bo prikazana vsebina vaše košarice in znesek celotnega nakupa. Pod prikazano vsebino košarice izberite še način plačila (po predračunu, osebni prevzem ali preko paypala). Za potrditev nakupa pritisnite tipko ‘kupi sedaj’.
 4. VAŠ RAČUN: Nakup je potrjen. Izpiše se vam vaša številka naročila. Vse informacije o naročilu prejmete tudi na vaš e-poštni naslov.
 1. NAČINI PLAČILA

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

PLAČILO PO POVZETJU: Pri plačilu po povzetju boste dostavni službi plačali z gotovino. Upoštevajte, da dostavna služba za tovrstno storitev zaračunava provizijo, ki ni obračunana na računu. In sicer:

o za znesek odkupnine do 98,00 € zaračuna 1,05 € provizije,

o za znesek odkupnine od 98,00 € do 501,00 € zaračuna 1 % od vrednosti in

o za znesek nad 501,00 € zaračuna 5,01 €.

PLAČILO S PAYPAL: Omogočamo plačila s karticami Mastercard, Visa, Visa Electron, American Express. Če želite plačati s kreditno kartico kliknite na paypal in izberite “Create a Paypal account”. V polje Card number vpišite številko kartice, v polje Expires vpišite datum poteka vaše kartice, v polje CSC vpišite tri številke, ki se nahajajo na zadnji strani kreditne kartice.

PLAČILO PO PREDRAČUNU: Ob izbiri plačila po predračunu, boste na vaš email dobili navodila za plačilo. Plačate lahko preko položnice ali preko vaše spletne banke. Izdelki bodo odpremljeni po prejetju plačila.

 1. CENE

Vse cene v spletni trgovini so v evrih in vključujejo davek na dodano vrednost). Za vsa naročila veljajo trenutne cene. Pri nakupu bomo upoštevali ceno, ki velja ob potrdilu plačila. Trenutno veljajo navedene cene izdelkov, ki pa jih lahko spremenimo brez predhodnega obvestila.

KUPONI S POPUSTOM IN PROMOCIJSKE KODE

Kot način posebne promocije uporabniki lahko določene izdelke kupujejo tudi s pomočjo posebnih kuponov in promocijskih kod s popustom, ki jih dobijo na različne načine (prek družbenih omrežjih …). Promocijska koda ali kupon prinaša različne ugodnosti pri nakupu in je časovno omejena. Kode in pravila uporabe bodo jasno določena. Vnos kode je omogočen pri vsakem izdelku in sicer v prvem koraku spletnega naročila – Košarica.

 1. ZASEBNOST IN ZAŠČITA PODATKOV

Ponudnik se zavezuje, da bo varoval vašo zasebnost. Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam. Osebni podatek je informacija, ki vas identificira kot posameznika: vaše ime, priimek, elektronski ali navadni naslov ipd. Ponudnik ne zbira vaših osebnih podatkov, razen, kadar mu vi to omogočite oz. v to privolite, tj. ob naročilu izdelkov ali kadar se naročite na naše e-novice. Ponudnik bo uporabil vaše osebne podatke zaradi izpolnitve sklenjenih pogodb oziroma vaših naročil, zaradi tehničnih razlogov administracije na spletni strani, da vam zagotovi dostop do posebnih informacij ali za splošno komuniciranje z vami in za namen neposrednega trženja. Večino strani v naši spletni trgovini lahko obiščete, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke. Kljub temu pa nekatere informacije pridobimo samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«), standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov nam omogoča, da prepoznamo vaš IP-naslov, vrsto brskalnika, ki ga uporabljate, in vašo splošno aktivnost na spletu. Če v vašem računalniku izklopite piškotke, nakupa v spletni trgovini ne bo mogoče opraviti. Piškotki so neopazni dokumenti, ki so začasno shranjeni na vašem trdem disku in omogočajo naši strani prepoznavanje vašega računalnika, ko naslednjič obiščete spletno stran. Ponudnik uporablja piškotke le za zbiranje informacij, ki zadevajo uporabo spletne strani. Za nakup v naši spletni trgovini potrebujemo vaše osebne podatke (ime, naslov in e-poštni naslov).

Nikoli vam ne bomo pošiljali elektronskih sporočil na katere se niste prijavili. Kadar koli se lahko odjavite od naših e-sporočil, in sicer na info@chubbykawaii.com. Če se spremenijo vaši osebni podatki, vas prosimo, da nas o spremembah obvestite na e-naslov info@chubbykawaii.com.

 1. NAROČANJE

ZAVRNITEV NAROČILA

Naročilo, za katerega se ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi spletna trgovina razpolaga, ne more izvesti, se zavrne. Potrošnik ne more zahtevati izpolnitve takega naročila.

OBDELAVA NAROČILA

Spletna trgovina bo z aktivnostmi, potrebnimi za izvedbo sprejetega naročila, pričela takoj po njegovem prejemu.

HRANJENJE NAROČILA

Oddano elektronsko naročilo oz. sklenjena pogodba o nakupu je shranjena na sedežu podjetja.

ODSTOP OD NAROČILA

Kupec lahko v skladu s 43. členom Zakona o varstvu potrošnikov v 14 dneh po prejemu blaga ponudniku brez posebnega razloga pisno sporoči odstop od pogodbe oz. naročila. Obvestilo o odstopu lahko kupec predloži na obrazcu ali z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe.

Vračilu je potrebno priložiti tudi račun za blago, osebne podatke in transakcijski račun, če kupec želi prejeti vrnjeno plačilo na svoj TRR.

Kupec mora blago vrniti podjetju v 14 dneh po pisnem sporočilu na naslov: Aleša Tomašič s.p., Stare Črnuče 8, 1000 Ljubljana, s pripisom Spletna prodaja.

Stroški pošiljanja vrnjenega blaga so na strani kupca. Kupec blago vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu, da odstopa od pogodbe. Ponudnik skladno s 43d členom Zakona o varstvu potrošnikov vrne celotno kupnino nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Podjetje lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

 1. DOSTAVA

Blago (velja za blago, ki je na zalogi), za katerega smo prejeli naročilo na delovni dan do 12. ure, pripravimo in odpremimo še isti dan, tako da blago praviloma prejmete v 24 urah. Vsa naročila, prejeta po 12. uri, se pripravijo in odpremijo naslednji delovni dan.

Blago pošiljamo prek podjetij Pošta Slovenije in GLS. Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo.

Pri artiklih, kjer bodo roki dostave daljši kot so sicer predvideni, bo kupec o spremenjenem roku dobave obveščen.

Upoštevajte, da je za dostavo pošiljke potreben določen čas. V Sloveniji čas dostave za večino pošiljk traja en dan, pri čemer se ta lahko zaradi različnih vzrokov podaljša (okvare, nesreče, napake, razmere na cesti, itn.).

Pogodbena partnerja za dostavo pošiljk sta Pošta Slovenije in GLS.

Kupec krije poštnino v primeru nakupa nižjega od 50 €.

Strošek dostave ob nakupu do 50 € je 3,90 € in se izpiše ob zaključku vašega naročila. Zaveden je tudi na računu, ki ga prejmete skupaj z naročenimi izdelki.

Pri nakupu nad 50 € so stroški pošiljanja BREZPLAČNI.

Če se odločite za plačilo naročila po povzetju, bo znesek stroškov pošiljanja višji zaradi storitve odkupnine in provizije, ki jo zaračuna Pošta Slovenije. Omenjeni dodatni strošek vam Pošta Slovenije obračuna naknadno in ni zaveden na računu.

Dostava preko Pošte Slovenije: V primeru, da blago plačate vnaprej in vas ob dostavi pošiljke ni doma, vam poštar v nabiralniku pusti obvestilo o poštnem paketu, ki ga prevzamete na pošti. Če paketa ne prevzamete v roku 10 dni, vas pošta ponovno kontaktira. Po 14 dneh čakanja na vaš prevzem se paket vrne v skladišče našega podjetja.

Dostava preko GLS-a: V primeru, da blago plačate vnaprej in vas ob dostavi pošiljke ni doma, vas kurir pokliče in se poskuša z vami dogovoriti za drug termin dostave. Če ste nedosegljivi, vam v nabiralniku pusti obvestilo za prevzem paketa na vam najbližji paketni trgovini (Petrol, Mercator itn.). Če paketa ne prevzamete v roku 5 dni, vas kurir ponovno kontaktira. V primeru, da paketa ne prevzamete, se naslednji dan vrne v skladišče našega podjetja.

 1. REKLAMACIJE

Vsi izdelki so pred dostavo pregledani in odposlani nepoškodovani. Vaše izdelke bomo skrbno zapakirali v škatlo za dostavo, da bi do vas prišli nepoškodovani in v originalni embalaži.

KOLIČINSKA REKLAMACIJA

V primeru, da v paketu izdelki količinsko ne ustrezajo (dobavljena količina in količina navedena na dobavnici se ne ujemata), mora kupec o tem najkasneje v roku 8 dni po prevzemu obvestiti trgovino chubbykawaii.com na elektronski naslov info@chubbykawaii.com in priložiti izpolnjen reklamacijski obrazec. V primeru upravičene reklamacije se kupcu nemudoma oziroma najkasneje v 8 dneh po prejetem obvestilu naknadno pošlje izdelek oziroma se vrne sorazmerna kupnina.

NAPAČNO BLAGO

Prejeto blago preglejte takoj. Če je v poslanem paketu napačno blago, mora kupec najkasneje v 8 dneh po prevzemu, obvestiti trgovino chubbykawaii.com na elektronski naslov info@chubbykawaii.com in priložiti opis problema. Na podlagi ustreznega obvestila kupcu v najkrajšem možnem času in najkasneje v 8 dneh od prejetega obvestila chubbykawaii.com izdelek zamenja oziroma, če to iz objektivnih razlogov ni možno, vrne kupnino. Ob prejemu pravega izdelka je dolžnost kupca, da napačno blago izroči pismonoši in mu predloži natisnjen reklamacijski obrazec, če tega ni storil že prej.

REKLAMACIJA FIZIČNO POŠKODOVANIH IZDELKOV

Prejeto blago preglejte takoj. Če je v poslanem paketu karkoli poškodovano ali razlito, mora kupec takoj oziroma najkasneje v 3 dneh po prevzemu o poškodbi obvestiti Pošto Slovenije in trgovino chubbykawaii.com na elektronski naslov info@chubbykawaii.com in priložiti opis problema. Na podlagi ustreznega obvestila kupcu v najkrajšem možnem času in najkasneje v 8 dneh zamenjamo izdelek oziroma vrnemo kupnino. Ob prejemu novega izdelka je dolžnost kupca, da razlito ali poškodovano blago izroči pismonoši in sodeluje pri zapisu zapisnika o poškodbi blaga.

REKLAMACIJA SKLICUJOČA NA STVARNE NAPAKE

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da: odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali vrne plačani znesek. V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka tega člena. Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca. Če obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi ni sporna, mora podjetje čimprej, vendar najpozneje v roku osmih dni ugoditi potrošnikovi zahtevi iz 37.c in 38. člena tega zakona. Podjetje mora pisno odgovoriti potrošniku na zahtevo najpozneje v osmih dneh po   njenem prejemu, če je obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi sporen.

 1. VARNOST

Nakupovanje in plačevanje prek spletne trgovine je varno.

Vse denarne transakcije, opravljene v spletni trgovini, so zaščitene s protokolom Secure Sockets Layer (SSL) in protokolom varnega šifriranja podatkov.

Vsi podatki, ki nam jih posredujete, so zakodirani s pomočjo tehnologije za šifriranje podatkov SSL. Ta napredni postopek šifriranja podatkov omogoča, da osebnih podatkov ni mogoče prestreči. Osebni podatki se v kodirani obliki prenesejo z vašega računalnika v avtorizacijski strežnik banke in se ne shranjujejo na strežniku ponudnika. Če želite preveriti, ali je vaš brskalnik med plačevanjem v varnem načinu, poiščite ikono ključavnice v spodnjem kotu ali na koncu vrstice z naslovom v brskalniku.

 1. INTELEKTUALNA LASTNINA

Vse pravice pridržane. Vsa besedila, slike, grafike, zvočne datoteke, animacije, video posnetki in njihove izpeljanke na tej strani so predmet zaščite avtorskih pravic in druge intelektualne lastnine. Teh predmetov ni dovoljeno kopirati za komercialno uporabo ali distribucijo, prav tako jih ni dovoljeno spreminjati ali znova objavljati na drugih spletnih mestih. To spletno mesto lahko vsebuje tudi slike, za katere je ponudnik pridobil pravico do uporabe, vendar so zaščitene z avtorskimi pravicami tretje strani.

Ponudnik pod nobenim pogojem ni odgovoren za katere koli povezave, ki niso del tega spletnega mesta, ali katera koli druga spletna mesta, ki so ali niso povezana s tem spletnim mestom. Ponudnik zavrača vso odgovornost za pravilnost katerih koli podatkov, ki so na voljo na teh povezanih straneh, in katerih koli izdelkov ali storitev, ki so na voljo na teh spletnih mestih.

 1. IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Skladno z zakonskimi normativi Aleša Tomašič s.p., ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. chubbykawaii.com, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 1. PODATKI O PODJETJU

Aleša Tomašič s.p.

Stare Črnuče 8

1231 LJUBLJANA-ČRNUČE

Mail: info@chubbykawaii.com

IBAN SI56 SI56 0203 6375 4390 482

Matična številka: 8315680000

ID za DDV: 62607910

Davčni zavezanec: ne

Družba je dne 12.11.2018 vpisana v sodni register pri Okrožnem sodišču v Ljubljani.

Številka vložka: